Kosten en offerte

Materiaalkosten

Makers Eindhoven heeft een breed assortiment materialen voor u op voorraad. In de offerte worden prijzen van materialen voor uw project gespecificeerd.

Machines
Makers Eindhoven hanteert standaard prijzen voor 3D-printen of lasersnijden en op de materialen die je hier bij ons kunt kopen. Wij kunnen ook een uniek object in opdracht voor u maken, lasersnijden of 3d- printen en daarvoor een op maat gemaakte prijsopgave aanbieden. Hieronder kunt u een idee te krijgen van de kosten en hoe deze zijn opgebouwd.

Start- en instelkosten
Voor elke opdracht rekenen wij vanaf €15,- euro ex btw start- en instelkosten. Makers Eindhoven zal uw bestand controleren en indien nodig in overleg met u kleine wijzigingen doorvoeren. Uw bestand wordt voorbereid en geëxporteerd naar de 3D-printer of lasersnijder die klaargemaakt wordt voor de uitvoering van uw specifieke opdracht.

Teken- en ontwerpkosten (optioneel)
Makers Eindhoven verwerkt naast volledig uitgetekende opdrachten ook opdrachten waarbij u alleen een schets of idee aanlevert. In dat geval zullen wij in de offerte kosten specificeren voor de tijd uw idee om te zetten naar een geschikte tekening voor het 3D-printen of lasersnijden. In de praktijk hebben we voor kleine opdrachten ongeveer 15 minuten nodig, tot meerdere uren voor complexe opdrachten. Het uurtarief voor teken- en ontwerpwerk is €60,- excl. btw.

Kosten
In de offerte vermelden wij de kosten voor de uitvoering en het 3D-printen of lasersnijden van uw project. De 3D-print- of lasersnijtijd hangt sterk samen met het soort materiaal, de dikte ervan en de complexiteit van de tekening. De tijd en kosten wordt berekend met de computer. Dat is de reden dat we in principe altijd een uitgewerkte tekening nodig hebben voor een definitieve offerte. Een tekening kunt u zelf maken (kijkt u op onze  instructiepagina) of wij kunnen dit voor u verzorgen. Richtlijn voor de kosten zijn vanaf €1,- euro excl. btw per minuut voor 3D-printen of lasersnijden.