Onze missie

Onze visie

Door de supersnelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het gebruik van digitale productietechnieken als lasersnijden en 3D-printen voor een grote groep geïnteresseerden bereikbaar geworden. Deze ontwikkelingen zullen in de komende jaren leiden tot nieuwe beroepen, die de nieuwe ambachten van de 21ste eeuw zullen worden. Creators en operators van de toekomst. Ontwerpen en handwerk wordt door de machine omgezet naar tastbare resultaten, in kleine series of als uniek item in overleg met de klant.

 

Onze doelstelling

Makers Eindhoven wil binnen de lokale omgeving voor verschillende groepen van betekenis zijn, niet alleen voor opdrachtgevers en afnemers, maar ook voor de minder zichtbare groepen binnen de lokale omgeving, alsmede de jongeren die zich willen ontwikkelen. Want zeker voor de jeugd van nu, opgegroeid in een ‘digitale wereld’, zal het werken met de digitale technieken zeer zeker tot de verbeelding spreken. Bij Makers Eindhoven leren zij hun interesses ontdekken en krijgen ze onder begeleiding de kans om te ontwikkelen. Op deze manier willen wij een positieve bijdrage leveren aan de carrièrekansen van deze jongeren en aan de maatschappij. Bij Makers Eindhoven is iedereen welkom om te werken aan de toekomst.

Beleidsplan

Beleidsplan:

Stichting Makers Eindhoven streeft naar een samenleving waarin individuen zoveel mogelijk maatschappelijk actief, betrokken en zelfredzaam zijn, eigen verantwoordelijkheid (kunnen en/of durven) nemen en optimale kans maken op de arbeidsmarkt. De focus ligt op de domeinen maatschappelijke ontwikkeling, technisch onderwijs en de veranderende arbeidsmarkt. Binnen dit streven concentreren wij ons op een aanpak die zowel is afgestemd op het functioneren in de bredere Nederlandse samenleving waar automatisering en robotisering in opmars is. Niet alleen aan de creatie kant zijn beroepen met kennis van de nieuwste technieken in opkomst. Hierbij is echter sociale samenhang noodzakelijk. Veel van de activiteiten en projecten zijn er daarom op gericht om deelnemers niet alleen meer inzicht te laten krijgen in de wereld van de nieuwste technieken, maar ook in de wereld om hen heen en in elkaars normen, waarden en gebruiken. Vanuit onze verbindende rol geven wij hier invulling aan.

Stichting Makers Eindhoven tracht haar doelstelling te bereiken door onder meer het stimuleren van kennis van techniek, het bevorderen van de keuze in een technische opleiding en/of beroep. Het actief aanbieden van educatie, alsmede educatie materiaal ,het opzetten van projecten, begeleiden van zowel jeugd- als 50plussers bij het leren werken met de allernieuwste digitale technieken. Hiervoor biedt de stichting werk-leer trajecten aan, geeft techniekworkshops en probeert actief mensen na een werk-leertraject aan een baan te helpen in de techniek. Het leren werken in een inspirerende omgeving waar allerhande producten worden ontwikkeld zoals bij de vervaardiging van gadgets, relatiegeschenken, kleine meubels, lampen, gereedschappen, machine-onderdelen, het vervaardigen van logo’s, belettering, benodigdheden voor sport, kleding, design, modelbouw, educatiemiddelen en andere dingen.

Om haar activiteiten mogelijk te maken probeert de stichting enerzijds in de planperiode 2020-2023 jaarlijks donaties en/of subsidies te ontvangen, anderzijds inkomsten te vergaren met het verzorgen van werk-leer trajecten, het geven van workshops en het verkopen van in eigen huis ontwikkelde producten.

De stichting besteedt de verkregen middelen conform de doelstelling.

 

Beloningsbeleid:

Bestuursleden van Stichting Makers Eindhoven hebben geen doorslaggevende zeggenschap over het vermogen; de bestuursleden ontvangen geen bestuursbeloning voor de beleidsbepalende werkzaamheden.

 

Het bestuur van Stichting Makers Eindhoven bestaat uit:

Voorzitter: Dhr. A.J.M. Van de Voorde

Penningmeester: Mevr. M.M.J. Janssen

Secretaris: E. Van Kruysdijk